Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Benke Rita: Életek

2021. december 02. - Benke Rita

o1.jpg

Életek … sorsok… emberek a huszadik és a huszonegyedik században.
Emberek, akik egyszeriek, pótolhatatlanok, megismételhetetlenek, akikből nincs több, akiknek talán nem adatik másik élet, tehát ebben kellene kiteljesedni, boldognak, elégedettnek lenni. És főleg szeretni és szeretve lenni.
Sokszor azonban a politika, a történelem, a körülmények közbeszólnak és az egyéni sors vagy népek közös sorsa másképpen rendeződik, elviselhetetlen szenvedésnek kitéve úgy hányja-veti valami erő az embereket, családokat akár a szél egy száraz falevelet.

„Soha erről nem beszélt még. Most értettem meg az évtizedeken át látott, de fel nem fogott fájdalmat a tekintetében, amikor a kisfiamra pillantott: a beteljesületlen gyermek utáni asszonyi reményt. Az anya számára pótolhatatlan veszteséget, ami talán enyhülhetett volna egy unokával, ám a hiány feledhetetlenül beleégett a szív legmélyebb kamrájába.
Soha ennyit nem beszélt még.
Sírt. Panaszkodott… „

Új könyvem, az Életek című novelláskötet, amelynek története sokszor évtizedekig érlelődtek bennem  az Underground kiadónál jelent meg. Előrendelhető itt:

https://undergroundbolt.hu/termek/eletek-elorendelheto/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr7416769982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása