Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Mit egyenek azok a nők, akik kisbabát szeretnének?

2022. július 21. - Benke Rita

l-intro-1655484934.jpg

Igaza volt Hippokrátésznek 2500 évvel ezelőtt, aki azt mondta: „Legyen az ételed a gyógyszered, és a gyógyszered az ételed.” Ma már mi is tudjuk, hogy az ételekkel gyógyítani lehet. Még a terméketlenségi gondokon is segíthetünk velük. Nem a kalóriákról van szó, sőt, nem is arról, hogy mikor együnk, hanem arról, hogy miképp válasszunk gyulladásgátló élelmiszereket. Ezek javíthatnak a 2.típusú cukorbetegek állapotán és a túlsúlyon is, és mindazokon, akik valamilyen krónikus gyulladásban szenvednek.

Némileg meglepő lehet, hogy ezek többnyire zsíros tápanyagok, de jó zsírokat tartalmaznak, mint az extraszűz olivaolaj, vagy az avokádó. Ilyen a teljes értékű tej és joghurt, valamint a szintén extraszűz olajon párolt zöldségek. De jöhet az aszalt gyümölcs és a fekete csokoládé, ami legalább 85%-os kakaótartalmú. Ezeknek mindnek bizonyított a gyulladásgátló hatása.

A Sapienza egyetem biológus docense, Gemma Fabozzi szerint a terméketlenség gyakran olyan betegségek következménye, mint a diabétész, a méhnyálkahártyát sújtó adenomiózis vagy az endometriózis, amely egy krónikus gyulladásos betegség. Aki már korán elkezdi ezt az egészséges étrendet, nem lesznek ilyen gondjai. De természetes módon eshetnek teherbe 35-36 éves nők is, akik ekkor változtatnak étrendet, különösen azok, akik policisztás petefészek-szindrómában szenvednek.

Van néhány alapszabály: a lehető legjobban el kell kerülni az egyszerű cukrokat, és inkább előnyben részesíteni a rizst és a tésztát, jó zsírokkal, valamint rostokkal és proteinekkel, hússal, hallal, tojással kombinálva. Legyen meg a három étkezés, nassolás nélkül. Reggelire ajánlott az olajban sült kenyér, vagy némi ricotta hozzá, keserű fahéjas kakaóval. Lehet mandulakrém, vagy tojásrántotta, és nem kell rettegni a koleszterintől, mert a segíti a termékenységet és erősíti a nemi hormonokat. De lehet kivi vagy avokádó is a kenyér helyett. A teljes értékű tej, a zöld vagy gyömbéres tele a májfunkciót aktivizálják. A bazsalikom nemcsak a salátákra, vagy a tésztára jó, hanem önmagában is hasznos a hasi puffadások ellen. És mindenekelőtt el kell kerülni az ultraprocesszált ételeket.

Az ebéd legyen proteinben gazdag, főleg a tengeri hal, a hús és a tojás kívánatos, valami keserű zöldséggel, mint rukkola, a cikória, vagy az endívia. Estére lehet ugyanez, vagy együnk rizst, tésztát, esetleg minőségi nyers sonkát, legfeljebb kétszer egy héten, vagy némi lazacot. Jó, ha előételnek avokádókrémet vagy humuszt eszünk, és hasznosak az olyan fűszerek, mint a kurkuma.

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr917885929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása