Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Avokádó-teszt fizetett önkéntesekkel

2018. szeptember 10. - Benke Rita

775369.jpg

A Habitual Diet and Avocado Trial program ezer kísérleti alanyt keres annak kiderítésére, hogy milyen hatással van a hat hónapig napig egy avokádó elfogyasztása a szervezetben felhalmozott zsírokra. A kutatást négy egyetem – a Loma Linda, a pennysylvaniai és a kaliforniai állami egyetem, valamint a Tufts finanszírozza.

A résztvevőket egy teszt és egy kontroll csoportra osztják. Az első csoportnak naponta meg kell ennie egy avokádót, a másiknak nem szabad havonta kettőnél többet. Mindezt mindkét csoportnak a szokásos étrendjébe kell beépíteni.

A hat hónap alatt rendszeresen ellenőrzik a koleszterin és vércukor szintjüket, a deréktájon felhalmozott zsírtömeget.

A jelentkezőknek legalább 26 évesnek és túlsúlyosnak kell lenniük. A férfiaknak legalább 102-es derékbőséggel kell rendelkezniük, a nőknek 89-esnek. Várandós vagy szoptató nő nem vehet részt a programban. A kísérleti alanyok fejenként 300 dollárt kapnak.

Három évvel ezelőtt a Journal of American Health-ben megjelent egy cikk, amely szerint a napi egy avokádó csökkenti a túlsúlyosok koleszterin-szintjét. Ez az új teszt ezt a megállapítást kívánja megerősíteni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr4014232063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása