Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Színes reggelik a nap jó indításához

2018. december 04. - Benke Rita

reggeli_szinek.jpg

A római La Sapienza egyetem két kutatója, egy pszichológus és egy pszichoterapeuta ad tanácsokat a La Repubblicában a nap első étkezéséhez.

A reggelinek két alapszabálya van, amelyeket erőnlétünk miatt tanácsos betartani. Tartalmaznia kell napi kalóriaszükségletünknek 15-20%-át, tehát nem lehet elsietve letudni és változatosnak kell lennie, hogy felébressze étvágyunkat. A két szakember elmélete szerint a változatosságban szerepet kapnak a reggelit képző élelmiszerek színei, amelyeket annak alapján kell kiválasztanunk, hogy milyen a hangulatunk és milyen feladatok várnak ránk a nap folyamán.

Az általuk ajánlott hét menü szerintük ezeknek a követelményeknek felel meg.

A narancsszínű energiafeltöltésre:

2 dl tej kávéval, vagy anélkül, egy narancs vagy a leve, 50 gr pirítós baracklekvárral, vagy egy croissant vagy három gyümölcsös keksz.

Piros színű reggeli fontos munkatalálkozás előtt:

Ez a szín magabiztosságot teremt.  A meleg szín a tekintéllyel, a szenvedéllyel párosul. Az ajánlott menü: 2dl tej kávéval, vagy anélkül, egy pohár joghurt, 40 gr kenyér 20 gr eperlekvárral, vagy nutellával, vagy 3 keksz 10 dkg piros gyümölccsel, vagy egy vérnarancs.

Kék reggeli a ritmus lassítására:

A kék hideg szín, stimulálja a lazulást, a nyugalmat. Menüje: 3 szelet pirítós 2 gr áfonya lekvárral, vagy 45 gr müzli. Egy pohár tej vagy joghurt, és 50 gr szőlő.

Fekete vagy barna színű reggeli:

Akkor fogyasszuk, amikor önmagunknak akarunk időt és figyelmet szentelni. A reggeli akkor állhat kakaóból, kávéból, szárított gyümölcsből. Egy csésze kávé egy kis kanál cukorral, egy pohár tej vagy joghurt, 40 gr teljes kiőrlésű kenyér nutellával vagy 3 kétszersült, 20 gr dió vagy mogyoró.

Zöld színű reggeli stressz ellen:

A zöld köztudottan nyugalmat, harmóniát teremt, elűzi a fáradtságot, a stresszt. Menüje: 3-4 teljes kiőrlésű pirítós, 20 gr füge- vagy kivilekvárral, vagy 45 gr müzli 100 gr kivivel, vagy zöld almával, egy csésze zöld tea és egy joghurt, vagy egy pohár tej.

Sárga színű reggeli a jókedélyért:

A Nap színe optimizmust, reményt kelt, növeli a koncentrálás képességét.

Választhatunk 40 gr kenyeret 105 gr mézzel, vagy 20 gr narancsdzsemmel, vagy 3 pirítóst 100 gr ananászt vagy grépfrútot, egy pohár tejet vagy joghurtot.

Fehér reggeli:

A szín a tisztaság, a frissesség szimbóluma, az újjászületésé. Akkor válasszuk, amikor valami újra készülünk, és úgy érezzük, tele vagyunk energiával, és meg tudjuk valósítani.

Menüje: egy croissant vagy 2-3 pirítós, egy pohár tej, vagy joghurt és egy alma vagy körte.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr6314415158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása