Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Paulo Coelho: Hogyan legyünk emberi lények 16 lépésben?

2022. január 27. - Benke Rita

40216457_403.jpg

A Repubblica közölte a világhírű brazil író újévi gondolatait lelki jobbításunkra.

1.Minden ember különbözik a másiktól, és arra kell törekedniük, hogy ilyenek is maradjanak.

2.Minden embernek megadatik a lehetőség, hogy kétféle módon éljen: cselekedjen vagy szemlélődjön.

3.Minden embernek megadatik két tulajdonság: az erő és a tehetség. Az erő viszi az embert sorsa felé, a tehetség arra kötelezi, hogy ossza meg másokkal azt, ami a legjobb.

4.Minden ember rendelkezik a választás képességével. Ha nem él vele, átok lesz számára és mások választanak helyette.

5.Minden embernek jár két áldás: a helyes cselekvés áldása és a tévedésé. A második esetben megtalálhatja az a segítséget, amely a helyes útra vezeti.

6.Minden embernek megvan a maga szexuális profilja, és azt bűntudat nélkül kell gyakorolnia, ha nem kényszerít rá másokat.

7Minden embernek van egy megvalósításra váró személyes legendája, ezt pedig az ok, amiért a világon van. E személyes legenda minden cselekvésébe vitt lelkesedésén keresztül nyilvánul meg. A személyes legendáról egy kis időre el lehet feledkezni, de mielőbb vissza kell térni hozzá.

8.Minden férfinak megvan a női oldala, ahogy minden nőnek megvan a férfi oldala. Ezt az ösztönt fegyelmezetten és objektíven kell használni.

9.Minden embernek ismernie kell két nyelvet: a társadalomét és a jelekét. Az egyik a másokkal való kommunikációt szolgálja, a másik pedig Isten üzeneteinek megértését.

10.Minden emberi lénynek joga van örömöket keresni, amik boldoggá teszik, de nem tesznek boldoggá szükségszerűen másokat.

11.Minden embernek meg kell őriznie magában az őrület szent lángját és úgy viselkednie, mint egy normális embernek.

12.Súlyos mulasztás nem tisztelni felebarátod jogait, megbénulni a félelemtől, bűntudatban élni, úgy érezni, hogy nem érdemeljük meg a jót és a rosszat, amit az élettől kapunk. Szeretni fogjuk ellenségeinket, de nem kötünk velük szövetséget. Azért kerültek utunkba, hogy kardunkat próbára tegyük és megérdemlik küzdelmünk tiszteletét. Megválasztjuk ellenségeinket.

13Minden vallás ugyanahhoz az Istenhez vezet el, és egyforma tiszteletet érdemelnek. Egy ember, amikor vallást választ, egyúttal elfogadja az imádás és a misztériumok megosztásának kollektív módját. Mindazonáltal egyetlen felelőse cselekedeteinek egész életében, és nincs joga a vallásra hárítani saját döntéseinek felelősségét.

14.Leomlik a fal, amely elválasztja a szentet a profántól. Mostantól kezdve minden szent.

15.Minden, amit a mában teszünk, hatással van a jövőre és a múltra is.

16.Minden ellenkező rendelkezés érvénytelen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr2016823862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása