Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

A háziállat-gondozás is a zömmel nőkre hárul

2022. június 23. - Benke Rita

pets-best-pet-insurance.jpg

Bár amikor egy családba háziállat kerül, többnyire közösen hozzák meg a döntést, egy francia felmérés szerint a nők 81% úgy véli: rá hárul a kedvenc körüli teendők többsége.

Az Ifop társadalomkutató intézet egyik vezetője, François Kraus szerint ez logikus, mert ez felel meg a nemek közötti sztereotípiának. A nőé ugyanis a felelősség a ház rendben tartásáért. Tehát a háziállattal kapcsolatban ugyanaz az egyenlőtlenség uralkodik, mint általában házi munkák esetében, és ugyanaz a kategória, mint amely szerint elsősorban a nő gondozza a gyermekeket és a család idős tagjait.

Ami a részleteket illeti: a nők 64%-a vásárolja az állateledelt, a játékokat, a pórázokat, 59%-uk viszi őket az állatorvoshoz, és 55% intézi gondozásukat, amíg a család vakációra utazik. Az is kiderült, hogy a megkérdezett párok  31%-nál már voltak komoly viták a házi kedvenc körüli feladatok ügyében, és ez főleg a 35 év alattiaknál gyakori. További a felmérésben szereplők 15%-ánál váláshoz vezetett, hogy egyikük nem kedvelte az illető jószágot.

Voltak azonban pozitív előjelek is: a megkérdezettek 23%-a elárulta, hogy állatuknak köszönhették párkapcsolatukat. Ez főleg a 18-24 évesek között dívik, 43%-nál fordult elő ilyen hódítás, viszont némileg a férfiak élnek gyakrabban ezzel az eszközzel, mint a nők, 26-21 arányban.

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr1717862745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása