Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

A helyes légzés pozitív hatásai

2017. május 20. - Benke Rita

breathing1_cover.jpg

A mély lélegzetvétel csökkenti a fájdalmat, segít visszanyerni a nyugalmunkat, segít a pánik pillanataiban és a szüléskor.

A Stanford University of Medicine-ben végzett kutatás kimutatta, hogy az agyi idegek egy csoportja, ha megfelelő légzéssel aktiváljuk őket, nyugalmat, feloldódást képesek teremteni.

A lélegzetvétel természetes, nem tudatos dolog. Ritmusa tevékenységünktől függően változik, de akarattal is lehet módosítani. Amikor nyugodtak vagyunk, légzésünk lassú, szabályos. Ha feszültek vagyunk, felgyorsul, de ezt tudatosan le lehet lassítani – mondják a kutatók.

A szüléskor alkalmazandó helyes lélegzést ma már sok tanfolyamon megtanulhatták a várandós nők. Ennek formája az orron keresztüli lélegzés és a szájon át való kilégzés. Fontos a légzés hangossá tétele is a kilégzés pillanatában – hívják fel a figyelmet a szülészorvosok – sokan ezt ösztönösen is csinálják. A száj kinyitása ugyanis segít a medence kitágulásában. Ezen kívül az erős kilégzés nyomán vizualizálni lehet valamilyen kellemes képet, vagy minden rossz könnyed távozását.

A szülés idején két összehúzódás között nagyon fontos a feszültség oldása, mert a szülő nő a feszültséggel feleslegesen pazarol energiát és növeli a szüléssel járó természtes fájdalmat.

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr7012526041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása