Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Napi három adag gyümölcsöt és zöldséget kíván az egészségünk

2017. november 10. - Benke Rita

fruttaverdura.jpg

A kanadai Population Health Research intézet együttműködésben olasz kutatókkal  öt kontinens 18 országában azt vizsgálta, hogy van-e összefüggés a szív- és érrendszeri betegségek kialakulása és a gyümölcs-zöldség mennyiségének fogyasztása között.

Összesen 135.555 emberrel foglalkoztak 10 éven keresztül és a Lancetben közölt tanulmányuk szerint érdekes eredményre jutottak.

A legalacsonyabb arányú halálozást ezekben a betegségekben naponta 3-4 adagra elosztva 350-500 gramm gyümölcs és zöldség biztosítja. Ennél nagyobb mennyiségű fogyasztásuk nem hoz plusz eredményt.

A felmérés korlátai – mondják a szakemberek – hogy figyelmen kívül hagyja a gyümölcsök és zöldségek minőségét meghatározó tényezőket, a földet, amelyben teremlik, az éghajlatot, az elkészítés módját, a felhasznált fűszereket, amelyek erősen befolyásolják vitamin- és nyomelem-tartalmukat. Ezzel együtt eredménynek tartják, hogy az egészséges életmód egyik fontos részére hívja fel a figyelmet.

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr7913162818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása