Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

A narancs a makula-degeneráció ellenszere?

2018. augusztus 05. - Benke Rita

arancia.jpg

Napi egy narancs csökkenti az időskori makula-degeneráció kifejlődésének kockázatát.

A Westmead Institute for Medical Research tanulmánya az American Journal of Clinical Nutrition című szaklapban jelent meg.

A kutatók úgy vélik, hogy a narancsban lévő flavonoidoknak köszönhető ez a védőhatás. Több mint 2000, 50 évfeletti ausztrál állampolgárt vizsgáltak 15 éven keresztül. Azok, akik minden nap legalább egy narancsot megettek, 60%-kal kevesebb kockázattal álltak ellen a szembetegség kialakulásának.

A kutatók szerint a heti egy narancsnak is jelentős a pozitív hatása.

Az eddigi kutatások azt vizsgálták, hogy a vitamin, az A, E, C, hogyan hatnak a szemre. Ez viszont a flavonoidokra koncentrált, amelyek antioxidánsok és gyulladás-csökkentők.

Vizsgálták a tea, az alma és a vörös bor hatását, de az elenyésző volt a szem egészsége szempontjából.

Jelenleg a makula degeneráció nem gyógyítható – mondják a kutatók, ezért a továbbiakban azt kutatják, hogy miért alakul ki és vannak-e genetikai okai.

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr614162689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása