Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Ne felejtsük el a reggeli kávét!

2018. szeptember 06. - Benke Rita

good_morning_coffee_1200x1200.jpg

A sok kávé árt, de a reggeli adagot ne felejtsük el meginni, mert megfájdul a fejünk – mondja Merlin Thomas, az ausztráliai Monash egyetem tanára.

A koffein olyan stimuláns, amely gyorsan bekerül az agyba és blokkolja az az adenozin receptorait, amelyek felelősek agyi tevékenységünk tompaságáért.

Amikor a kávéval együtt az adenozin bekerül a szervezetünkbe, javul a koncentrációs képességünk és még egy kis eufóriát is érzünk. Ha nem isszuk meg a megszokott adagot, fáradtnak, idegesnek érezzük magunkat, mintha abroncs szorítaná a fejünket, és migrén is lehet belőle.

A megoldás: inni kell egy  kávét vagy teát, sőt, néha még a placebo is segít, mint például a koffeinmentes kávé.

Thomas kimutatta, hogy a kávénak fájdalomcsillapító hatása is van. Olyan fájdalomcsillapítók, mint az aszpirin, vagy a paracetamol hatását erősíti, ha kis adag kávéval vesszük be. Ehhez azonban ki kell kérni az orvos véleményét.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr4014222939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása