Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

A kézmosás után fontos a szárítás módja is

2019. február 28. - Benke Rita

hand-towel-feature-image.jpg

Közismert, hogy a kézmosással sok fertőzés elkerülhető. Egyes kimutatások szerint a hasmenés esetében a fertőzések 40%-a, a légúti fertőzéseknél pedig a 20%-a – írja a La Stampa.

A vízzel, szappannal való kézmosás különösen fontos a kórházakban, ahol a betegek legyengült szervezete nehezebben gyűri le a fertőzéseket. Száz fertőzésből 40 megelőzhető lehetne megfelelő higiéniával – mondják a szakemberek.

A kézmosás azonban nem elég, jól meghatározott kritérium között kell a kezünket meg is szárítani – derül a Journal of Hospital Infection című szaklapban közölt tanulmányból.

A nemzetközi kutatócsoport Franciaországban, Olaszországban és Nagy-Britanniában vizsgáltak két-két kórházi fürdőszobát, a személyzetét és a betegekét. Mindkettőben kétféle szárítási eszközt használtak: levegő általit és egyszer használatos papírt. A kísérlet 14 hétig folyt, három 4 hetes fázisban, közben 2 hetes szünettel.

A 12 hét alatt 60 mintát vettek az érintkező felszínekből, a porból és a levegőből. Ezt összehasonlították a fertőzések adataival, és kiderült, hogy a meleg levegővel való kézszárítás a legfertőzőbb, mivel elősegítette a baktériumok szétszóródását a fürdőszobában. Jobb módszernek bizonyult az egyszer használatos papír.

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr914642352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása