Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Mit tegyünk, ha éjszaka felébredünk és nem tudunk újra elaludni?

2019. október 09. - Benke Rita

10cedeeb3e9013bc782089a872081894.jpg

Sokan szenvednek attól, hogy éjjel felriadnak, zajra, rossz álomra, és nem képesek visszaaludni. Mit kell ilyenkor tenni, hogy újra nyugovóra térjünk?

Az első reflex általában, hogy megnézzük, hány óra van. Ez fatális hiba, mert elkezdjük számolgatni, hogy mennyi időnk van még a felkelésig, és egyre idegesebbek leszünk. Lefekvéskor ne fordítsuk magunk felé az órát és takarjuk le a mobilt. (Persze legjobb, ha be sem visszük a hálószobába).

Hatásosabb a birkák számlálásánál a jóga 4-7-8-as légzésmódszere. Tegyük a nyelvünk végét a szájpadlásunkra, közvetlenül az első fogaink fölé. Szájon keresztül fújjuk ki a levegőt, majd csukjuk be a szánkat és orron keresztül 4-ig számolva magunkban a légzést, majd szájon keresztül 3-ig számolva fújuk ki a levegőt. Háromszori ismétlés után szundikálásig kell eljutnunk. Ha ez nem segít, vegyük igénybe képzeletünket. Képzeljük azt, hogy testünk elnehezül, a fejünk, a hátunk belemélyed a matracba, Ez az ellazulás segíti az elalvást.

Altatóként hat a halk, lágy zene is.

Ha mindez nem hoz eredményt, ne forogjunk tovább az ágyban, keljünk fel, de ne kapcsoljuk be se az okostelefont, se a tv-t, vegyünk elő egy könyvet és igyunk meg egy pohár vizet vagy kamillateát, olvasunk el egy-két fejezetet és 20 perc múlva feküdjünk le. Azért azt sem mindegy, hogy milyen könyvet választunk: krimi vagy horror például egyáltalán nem ajánlatos….

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr8815209194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása