Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Egy „nemdolgozó” háziasszony panasza

2020. október 14. - Benke Rita

depositphotos_380578400-stock-photo-young-woman-cleaning-and-washing.jpg

A Huffington Post közölte az asszony elmélkedéseit:

"Ahelyett, hogy védenék az elvált vagy özvegyen maradt háztartásbeli nőket, azt mondják nekik, hogy rosszul választottak, mivel nem függetlenítették magukat.

„Igen, függök az élettársam pénzétől, mint ahogy ő is függ tőlem a gyerekek nevelését illetően. Sohasem tettem fel magamnak azt a kérdést, hogy bűnösnek érzem e magam, mivel háztartásbeli vagyok a mai társadalomban. Hát, most nemrég válaszoltam egy újságírónő kérdéseire, akinek ez volt a témája és képzeljék el, kiderült, hogy minden nő, akit eddig megkérdezett, vétkesnek érezte magát mert nem dolgozik, nincs munkahelye és a környezet is rosszallja a választásukat.


Az újságírónő még azt is megkérdezte tőlem, hogy társaságban nem érzem-e butának magamat, és hogy a férjem barátai nem néznek-e le.  Nyilvánvaló, hogy nem mindenki gondolkodik így, de sokan igen és az Insee (francia KSH) is „inaktívnak” kategorizál bennünket.

Én, ha a férjem elválna tőlem vagy özvegy lennék, akkor sem vádolnám magam. A gyerekek miatt vállaltam ezt az életet, és ez többet ér a világ pénzénél.”

Segítsük egymást és általában az embereket. Nézzük őket más szemmel, lássuk meg, hogy nem inaktívak."

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr8316234842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása