Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Mit igyunk reggel ébredéskor?

2020. október 27. - Benke Rita

why-water-is-the-best-kept-beauty-secret.jpeg

A szakemberek nagy része, akiket a Huffington Post megkérdezett, az egyszerű tiszta  vizet tartja a legideálisabbnak ébredés után a test hidratálása szempontjából.

Inni kell akkor is, ha látszólag nem vagyunk szomjasak. Utána jöhet a kávé. Újabban divatba jött, hogy tehéntejből készült vajjal dúsítják a kávét, de a dietetikusok nincsenek meggyőződve arról, hogy ez jót tesz az egészségnek.

Nem támogatják az úgynevezett detoxikáló italok – pl. gyömbéres, citromos víz, almás fahéjas víz stb. – ivását sem. A test különböző szervei elvégzik maguk ezt a feladatot. A detoxikáló italokkal csak megzavarjuk e folyamatot.

Nem ajánlottak az energiaitalok sem. Ezeknek többsége koffeint tartalmaz és ha ezt isszuk, akkor a nap többi részében tartózkodni kell a kávé ivásától.

Bár a gyümölcsleveknek már rossza a hírnevük, a 100%-osan természetest időnként vitaminpótlásként lehet inni.

A tea melegen vagy hidegen viszont a nap minden szakában jót tesz. Megelőzi vagy kordában tartja a cukorbetegséget. A benne lévő polifenolok javítják az inzulinra való reagálást, saját tartani a rendes vérnyomást, csökkent a szívbetegségek kockázatát.

Egyik szakértő sem dicsérte a citromos melegvíz ivást, bár nem is ítélte el, de helyette inkább a citromos zöld teát javasoltják.

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr2116259430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása