Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Nyolc olyan hiba, amelyet a boldog pároknak nem szabad elkövetniük

2021. május 20. - Benke Rita

52407680-happy-couple-sitting-on-a-couch-at-home-and-looking-at-camera.jpg

A pénzügyek megzavarhatják a legharmonikusabb kapcsolatot is. Erre hívja fel a figyelmet a Business Insider, hogy kiszűrhessék a nyolc legnagyobb hibalehetőséget.

1.Nagyobb beruházásokat igénylő célokban arra kell törekedniük, hogy egyetértésre jussanak.

2.A pénzügyeket mindig közösen kell ellenőrizni. Soha nem lehet felelős csak az egyik, mert ez tönkreteheti a házasságot.

3.Nem szabad kerülni a pénzügyekről szóló témát, akkor sem és főleg akkor nem, ha valami nézeteltérés van benne. A hallgatás csak elmélyíti a problémát.

4.Törődni kell a távolinak tartott problémák rendezésével. Ilyen a biztosítás, a végrendelet. Ha gyerekek vannak, fontos a gyám megnevezése is. A szakértők szerint a 30-40 évesek legnagyobb hibája, hogy nem foglalkoznak az életbiztosításukkal, és többnyire csak kis összeget fordítanak rá.

5.Nem célszerű elkezdeni minden rendelkezésre álló pénzösszegért vásárolni, például egy nagy házat csak azért, mert az illető megengedheti magának. Később jönnek rá, hogy ebből az összegből például tanulhattak, utazhattak volna..

6.A pénzügyi múltat nem szabad a másik fél elől elrejteni. Fontos tudnia a másik félnek, hogy kispénzű családban nevelkedett-e, pénzügyileg becsapták-e őket, jelentett-e náluk valaha problémát a pénz? Ezeknek ismeretében jobban megérthetik egymás magatartását.

7.A párok ne hallgassák el egymás elől elkövetett hibáikat, bármilyen kicsik is voltak azok, mert ha enélkül derül ki, bizalmatlanságot kelt a másik félben.

8.Ne rejtsünk el semmilyen kellemetlen pénzügyünket, például azt, ha hitelünk, tartozásunk van, inkább a közös megoldás felé haladjunk, ha egyedül nem megy.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr9616565532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása