Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Lehet-e szerelem fizikai vonzalom nélkül?

2022. augusztus 18. - Benke Rita

retomber-amoureuse-oui-ou-non.jpg

Egy szerelem története legtöbbször úgy kezdődik, hogy először jön egy villámcsapás, aztán az ellenállhatatlan mágnesesség, végül az őrült vonzalom. De vajon minden szerelmespárnál így működnek-e a dolgok? Lehet-e szeretni fizikai vonzalom nélkül?

Biztosan sokan átélték már, hogy hihetetlen szexuális vonzalmat éreztek valaki iránt, amiből flört lett, majd rövid, de annál intenzívebb együttjárás, vagy csupán csak játékos szexuális együttlétek sorozata. De az sem ritka, hogy valaki mélységes szerelmet érez valaki iránt, miközben nem érez fizikai vonzerőt. De ezekről valahogy sokkal ritkábban esik szó.

Kétféle felfogás létezik ezzel kapcsolatban. Vannak, akik szerint ez lehetetlen, mások szerint pedig nagyon is elképzelhető. Az előbbit azok vallják, akik nem tudják külön megélni az érzelmeket és a szexualitást. Talán azért, mert a szex számukra kommunikációs eszköz a partner felé, mert a szexuális kielégülés alapvető fontosságú a párkapcsolat építésében, mert a vágy és vágykeltés része mindennapi igényeiknek.

De nem abnormális ennek az ellentéte sem: esetleg azért, mert a fizikai vonzalom jóval a szerelem után jelentkezik, vagy azért, mert a kapcsolatban nem az a fontos. Míg egy kapcsolatos egészséges, szilárd, addig semmi ok az aggodalomra. De ha mindezt nem tudjuk derűsen kezelni, itt az ideje nyíltan beszélni erről partnerünkkel, vagy pedig terapeutához kell fordulni.

Vannak olyanok, akiknél a villámcsapás kevés, szükségük van egy szilárd, szeretetre és bizalomra épült kapcsolatra. Vannak, akiket csak azok vonzanak szexuálisan, akikkel szemben szerelmes érzelmeket táplálnak. Számukra idő kell a fizikai vonzalomhoz.

 De mi van akkor, ha az idő múlásával nem változik a szexuális érdeklődésünk partnerünk iránt, és hiába szeretjük, nincs bennünk semmi vágy a fizikai intimitás iránt, meg kell értenünk ennek motivációját.

Ha egy olyan valakibe szeretünk bele, aki azelőtt a barátunk/barátnőnk volt, akkor a szex nem áll a prioritások csúcsán. Ha viszont vágyunk a vele való szexuális kapcsolatra, és szenvedélyre van szükségünk a kapcsolatunkban ahhoz, hogy azt egészségesnek tekintsük, fennáll annak a veszélye, hogy nem kapunk mást, csak mentális és érzelmi intimitást. És vannak olyanok, akiket a szex senki irányában nem érdekel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr3917906457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása