Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Kevesebb tészta és kenyér fogyasztása ajánlott a várandós nőknek

2018. szeptember 28. - Benke Rita

hqdefault.jpg

A sok szénhidrát cukorbetegség-hajlamot okozhat a magzatnál. Dán kutatók 63 ezer nő adatainak elemzésével jutottak erre a következtetésre.

A legegészségesebbnek tartott mediterrán diéta ezúttal nem ajánlható, mert sok tésztát, kenyeret, ezzel glutént tartalmaz.

Az 1986 és 2007 között keletkezett adatokból a kutatók azt szűrték le, hogy a túlzott gluténfogyasztás növeli annak kockázatát, hogy a születendő gyermek  15 éves korára 1. típusú cukorbeteg legyen. Akinek anyja napi 20 gramm vagy annál több glutént fogyasztott a terhesség alatt, az dupla kockázattal számolhat azokhoz viszonyítva, akinek szülője kevesebb, mint 7 grammot fogyasztott.

A kutatók szerint ennek lehetséges oka, hogy a glutén megváltoztatja a magzat emésztőszerveinek baktériumfaunáját. Javasolják a leendő anyáknak a kiegyensúlyozott étrendet, amelyből a glutént sem kell teljesen kizárni. 

Amellett, hogy további kutatásokra van szükség ezen a területen, a tudósok felhívják a figyelmet arra, hogy az 1. típusú diabéteszben a szervezet nem termel inzulint, ami a glükóz feldolgozásával és szabályozásával kapcsolatos számos problémával jár.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr6014263061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása