Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

A szezámolaj, az Ajurvéda elixirje

2018. október 04. - Benke Rita

szezam.jpg

Táplál, tisztító, emésztés segítő. Két francia dietetikus méltatja a Le Figaróban a szezámolaj pozitív hatásait.

A szezámolaj gazdag Omega 6-ban és Omega 9-ben, de szegény Omega 3-ban. Sok benne az antioxidáns, segíti az ideg- és az agyi sejtik jó működését. A filoszterol pedig csökkenti a koleszterint. Fontos, hogy az olajat hideg sajtolással állítsák elő.

Jól viseli a főzés-sütés hőjét, de jobb, ha csak az utolsó pillanatokban, elkészülte előtt tesszük az ételbe. Salátára is kitűnő.

Az olajat tanácsos a hűtőbe tenni, hogy ne avasodjon meg.

A dietetikusok ajánlják reggeli szájöblítésre: egy kiskanálnyi eltávolítja a mérgező anyagokat és erősíti a fogakat. Ugyanakkor, lenyelve megkönnyíti az emésztést.

A szezámolaj az Ajurvédában központi szerepet a masszázsban kap. Bemasszírozva stimulálja a vér- és a limfatikus keringést és csökkenti a gyulladásokat.

Kozmerikai célokra minden típusú bőrre alkalmazható. Kivételt képeznek az allergiára hajlamosak. Nem tömi el a pórusokat, sok E-vitamint tartalmaz, serkenti a sejtek megújulását.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr3914272353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása