Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

A hideg és meleg zuhany előnyei és hátrányai

2020. július 14. - Benke Rita

doccia-fredda-benefici.jpg

Mindkettő hasznos lehet, attól függően, hogy milyen célt szolgálnak.

A hidegtus élénkit, népszerűek lett az edzés utáni fáradtság elmulasztására. Egy 2018-as felmérés kimutatta, hogy a hideg fürdő a legjobb módszer az izomfáradtság ellen.

A hideg vízsugár hasznos annak is, akinek érzékeny a bőre. Csökkenti a gyulladást és a viszketést. Ezen kívül erősíti az immunrendszert.

Egy 2016-os kísérletben a résztvevők a melegvizes tusolást 30-50 másodperces hideggel fejezték be, aminek következtében 29%-kal csökkent a betegség miatti munkakihagyásuk. Viszont aki beteg, annak nem ajánlott hideg fürdőt vennie.

A meleg tus a bőrre kifejezetten káros. Kiszárítja, különösen ha hajlamos az ekcémára, viszketősebbé teszi, mert sejtjei hisztamint bocsátanak ki. Más vonatkozásban azonban hasznos lehet. Például kidugul tőle az ember orra a keletkezett gőz miatt. Ez azonban káros annak, akinek krónikus bronchitisze vagy asztmája van.

Nagy hőségben felfrissülést okoz a meleg tud, erre a 33 fokos víz a legalkalmasabb. Az Amerikai Dermatológiai Akadémia 5-10 percet javasol naponta egyszer.

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr2216003828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása