Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Hat kérdés, amit a gyermekorvosok feltesznek, mielőtt a gyermekek játszani mennek kis barátaikhoz

2019. március 28. - Benke Rita

groupe-denfants-qui-jouent.jpg

A gyermekeknek szükségük van a velük egykorúak társaságára. A szülők azonban aggódnak, különösen, ha a gyermek kíséret nélkül megy el játszani, vagy nem ismerik a vendéglátó szüleit.

A Huffington Post gyermekorvosok véleményét kérte ki, hogy ők adott esetben mit kérdeznének meg a kis barátok szüleitől, mielőtt odaengednék gyermekeiket.

Íme az orvosok által fontosnak ítélt kérdések.

1.Van-e Önöknek úszómedencéjük? Egy 2012-e amerikai felmérés szerint ötből egy vízbefulladt 14 éven aluli gyermek. A kérdésnek arra is kik kell terjednie, hogy ha terveznek fürdőzést, lesz-e a medencénél felnőtt felügyelet. Azt sem árt tisztázni, hogy van-e a közelben tó.

2.Volt-e valaha Önöknél mostanában olyan személy, aki lázas vagy influenzás volt?

Ez annál is inkább indokolt kérdés, mondják a szakemberek, mert nem mindenki bízik az influenza elleni oltóanyag hatékonyságában és nem oltatja be magát.

3.Van-e valami előre eltervezett program a gyermekek számára? A részletekre való rákérdezés akkor sem felesleges, ha kiderül, hogy filmnézés, videózás lesz, hiszen nem mindegy, hogy „családi” vagy valamilyen, 12 éven aluliaknak nem ajánlott film elé ülhetnek le. Még kevésbé árt az óvatosság, ha a gyermekek internetezhetnek is. Ilyenkor nem árt tudni, hogy a háziaknál van-e valami korlátozása a képernyő előtt töltött időnek, vagy a digitális eszközök használatának. Dr Justin Smith gyermekorvos, aki maga is háromszoros apa, felhívja a figyelmet arra, hogy vannak családok, akik elég lazán veszik a gyermek tv-nézésének, videózásának az ellenőrzését, különösen, ahogy nőnek a gyermekek, pedig akkor sem árt odafigyelni arra, hogy mit néznek és meddig. Egy másik gyermekorvos, Hai Cao, akinek nyolcéves kislánya van, szereti tisztázni, hogy az internetes böngészésbe beépítettek-e gyermekzárat és kizárható-e, hogy ismeretlenekkel kapcsolatba lépjenek a kicsik.

4.A szülőknek tudniuk kell, hogy vendéglátóiknál van-e ugródeszka. Egy 2016-os felmérés elárulta, hogy nőtt azoknak a sérüléseknek, töréseknek a száma, amelyeket az ilyen eszközök okoztak.

5.Vannak-e állatok?

Sok gyermek állatokkal együtt nő fel, és megszokják őket, de sokan félnek tőlük, és az állatok sem mindig közelednek az idegenekhez barátsággal.

6.Talán udvariatlanságnak tűnik, de a szülőnek tudnia kell, hogy a vendéglátónak nincsenek-e különleges étkezési szokásaik, speciális étrendjük, amelyhez a vendéggyermekeknek alkalmazkodniuk kell. És legalább ennyire ügyelni kell arra, hogy egy meghívott gyermeknek nincs-e valamilyen ételallergiája. Minden eshetőségre ilyenkor lássuk el csemeténket a megfelelő gyógyszerekkel. Ez vonatkozik arra is az esetre is, ha asztmás, vagy cukorbeteg.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr814720781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása